Pretraži postove moga bloga

Olimpijada umjetnih noktiju U Londonu


Stotine manikurista sjedi nagnuto nad svojim stolovima, s papirnatim maskama na licu. Okruženi bočicama, bojama i ukrasnim detaljima, pod njihovim vještim kistovima naziru se čudnovate bajkovite kreacije. Sat otkucava, a nervoza raste - hoće li biti gotovi na vrijeme i potući konkurenciju na najvećem svjetskom natjecanju?

Nailympics, olimpijada umjetnih noktiju, prvi put je održana u SAD-u prije deset godina. Priču su pokrenula tri ugledna američka proizvođača lakova i proizvoda za njegu noktiju, kako bi stvorili nepristranu arenu u kojoj će natjecatelji iz raznih zemalja demonstrirati svoja umijeće i vještine nail-arta. Ovogodišnje Nailympics natjecanje održano je u već šesti put zaredom u Velikoj Britaniji, ovoga puta u sklopu Olympia Beauty Showa. Konkurencija je bila doista nesmiljena: snage je odmjerilo čak 354 natjecatelja iz 24 zemlje a natjecali su se u šest različitih kategorija.


Najdomljiviji radovi zasigurno su oni natjecatelja u fantasy art kategoriji, kada je cilj na prirodnim noktima stvoriti tematsku kreaciju pomoću malenih akrilnih dijelova koji se zatim bojaju i eventualno dekoriraju sitnim ukrasnim detaljima. Prava minijaturna remek djela utjelovljuju vile, začarane šume, anđele, zmajeve i vitezove na samo nekoliko centimetara površine.

Za razliku od fantasy arta, u mixed media kategoriji manikurist koristi set deset spojenih umjetnih noktiju kao platno za svoju sliku. Ovi radovi izlažu se u kutijici umjesto na rukama modela i ne rade se na licu mjesta. Ostale kategorije su; fibreglass tip and overlay, gel sculpture i l&t tip overlay

Nema komentara:

Objavi komentar

najzanimljivije